Ingrediente dovedite stiintific anti-ageing Poate ca exista ingrediente minune anti-ageing dar exista si ingrediente dovedite stiintific cu efect dovedit anti ageing. Deja multi dintre dvs stiti acest lucru dar atunci cand trebuie sa alegeti un produs, poate ca devine o procedura mai complicata, cu toate ca nu este deloc asa.

Doza recomandata de retinol

Nu exista o “doza” de retinol recomandata, exista doar produse de concentratie diferita ce contin retinol. Aplicarea unei “doze” de retinol inseamna ca luam un produs avand x% retinol, alegem o cantitate, in mililitri, apoi o aplicam pe piele. Asta inseamna “doza”. Spre comparatie o “doza” de cola are 330ml, deci este definita, indiferent de concentratia ingredientilor din coca cola.

Retinolul nu este singurul ingredient

Retinolul este singurul ingredient dovedit stiintific ca eficient in lupta anti-ageing,  dar nu trebuie sa fie singurul pe care-l folosim in tratamentele zilnice. Neutralizarea radicalilor liberi prin aplicarea de antioxidanti este esentiala. Aici amintesc de produsele ce contin vitamina C si vitamina E.

Toleranta pielii la retinol

Se spune ca nu toate tipurile de ten pot tolera retinolul, mai ales daca este aplicat zilnic. De fapt, retinolul este tolerat de piele daca este de calitate si daca respecta reguli clare de productie. O piele care este sensibila sau mai degraba a devenit sensibila, suporta mai greu retinolul, dar acest lucru se datoreaza produselor de calitate slaba ce au fost folosite. In general, pielea nu se naste sensibila ea devine.

Concentratii de retinol in produse

Produsele cu retinol pot avea concentratii intre 0.001 si 3%. Unii spun ca si daca un produs are concentratie 0.01% retinol, efectul va fi garantat. Altii afirma ca e bine sa avem in produsele cu retinol si antioxidanti, adica all in one. Altii amintesc de studii ale unor organizatii pentru a scoate in relief ca si concentratiile mici de retinol sunt eficiente. Eficient inseamna sa produca un efect. Fireste ca orice concentratie de retinol produce un efect, dar daca vorbim de efecte vizibile, retinolul in concentratie mai mica de 0.1% nu mai are ce cauta.

Retinolul si radiatiile ultraviolete

Retinolul nu ne protejeaza impotriva raditiilor UV indiferent cum este aplicat. Asta spre deosebire de unii antioxidanti care pot si chiar fac acest lucru. Tocmai din aceast motiv, daca aplicam produse cu retinol pe timp de zi, in mod obligatoriu, trebuie sa aplicam si produse cu factor de protectie solara.

Rezultate cu retinol

Pielea din jurul ochilor este mai subtire decat in alte zone deci vom folosi retinol in concentratie de 0.1%. Nici prea putin dar nici prea mult. Concentratia de 0.1% este conforma cu reglementarile dermatologice si ofera cele mai bune rezultate anti ageing. Medik8 Retinol Eye TR este produsul cu retinol in forma cea mai pura, avand concentratia de 0.1% retinol.
Pentru fata avem o gama mai larga de produse cum sunt:

Medik8 Retinol 3 TR (0,3%)
Medik8 Retinol 6 TR (0,6%)
Medik8 Retinol 10 TR (1%)

Daca ai probleme cu petele solare, pete cauzate imbatranirii pielii, se recomand retinol dar si produse specifice cum este White Balance Click un produs ce reduce semnificativ petele.

Tratamentele cu retinol nu trebuie sa dureze 8 saptamani pentru a vedea rezultate.

Cu Medik8 aveti rezultate dupa prima aplicare si rezultate vizibile dupa doar 1 saptamana. Riduri, disparitia fermitatii, laba gastei, probleme de fermitate a pielii, toate acestea pot fi rezolvate recurgand la produsele cu retinol. Totodata reducerea dimensiunilor porilor este realizata folosind produse cu retinol.

Sinteza de colagen este un alt avantaj al utilizarii produselor cu retinol.

Odata cu trecerea anilor pielea se subtiaza si pierde din calitate. Pentru a reveni studiile recomanda folosirea produselor cu retinol in concentratie de 0.2 - 1%. Daca odata cu aplicarea produselor se simte o senzatie de usoara roseata pe piele, poti aplica produsele gradual. Incepi cu doua aplicari pe samptamana si poti continua pana cand aplici in fiecare seara. Rezultatele sunt uimitoare.

Nu uita sa-ti cureti pielea inainte de aplicarea produselor.

In acest fel exfoliezi celule le moarte si astfel permiti substantei active retinol sa intre mai bine in piele. Daca aplici retinol pe timp de zi, te rog sa ai grija sa aplici o crema cu factor de protectie solara si sa o reaplici dupa 2 ore. Iti recomandam

Medik8 Hydr8 Day 360 SPF 15

si

Medik8 Hydr8 Day 360 SPF 30

alegerea o faci functie de tipul de piele.