Am constatat ca exista persoane care desi nu-si pot defini tipul de piele, se pricep de minune sa dea sfaturi despre ingrijirea pielii.

Nu avem o problema cu asta, fiecare este liber sa faca ce-si doreste si cum doreste. La fel cei care primesc sfaturile sau le citesc.

Ce este intr-o mare masura anormal este increderea in specialistul care detine un dispozitiv pentru piele si promite rezultate cu acest dispozitiv versus ambiguitatea acestuia de a emite o logica a unei afectiuni si a unui protocol de urmat.

"Avem aparatul cutare care face si drege si doar cu acest aparat pielea o sa fie mai tanara si mai sanatoasa."Asta auzim din ce in ce mai des.

Nu pot sa nu ma intreb cum de specialistul inarmat cu tehnologie moderna poate sa decida ce tip de piele aveti si ce produse trebuie sa folositi, dar fara acest dispozitiv lucrurile devin neclare.

Remarc cu tristete faptul ca odata ce te ploua si esti intrebat daca afara ploua, trebuie sa ne verificam gadgeturile pentru a da un raspuns.

Cred ca inainte de a utiliza diverse aparate si dispozitive panaceu trebuie sa avem cunostinte solide si cel mai important lucru, grija fata de pacient.

Acesta grija in pacient de obicei trebuie sa se regaseasca in investigare, gandire, diagnostic si solutie asumata.

Fara acestea pacientul poate incerca si singur produse tratament pana gasesc ceva ce se potriveste sau ii rezolva problemele pielii.

Nu consider trendurile ca ceva neaparat pozitiv ci mai degraba miscari pseudo stiintifice care tind sa alinieze moda ingrijirii pielii la solutiile cu adevarat valide.

Singura probleme este ca acestea se intampla pe pielea dvs si nu specialistului.