Un tratament al pielii este considerat de succes atunci cand isi atinge scopul adica livreaza persoanelor efectele pe care acestea le asteapta.

Pentru ca un tratament sa fie de succes trebuie indeplinite cateva conditii esentiale.

1. Istoricul pielii

De cele mai multe ori probleme si mai mari apar cu pielea care nu este corect investigata si fara a tine seama de importanta acestui lucru. Tratamentul corect a avut de suferit si din cauza medicilor care si-au pierdut increderea pacientilor dupa ce acestia nu au vazut schimbari.

Intelegerea istorcului este determinanta pentru a putea prescrie un protocol corect si care sa aiba efect vizibil nu doar verbal.

2. Protocol corect

Schema de tratament trebuie sa fie corect intocmita si cel care beneficiaza de aceasta trebuie sa o respecte intocmai. Daca schema de tratament a fost intocmita corect nici cele mai mici abateri de la aplicarea acesteia nu sunt permise, ea fiind intocmita tinand cont de tipul pielii, istoric. Ar fi de dorit sa va obisnuiti sa intrebati "ce face acest produs?", "care este substanta activa din produs si ce rol are?" atunci cand decideti sa urmati o schema de ingrijire.

Stiinta ingrijirii pielii nu va trebuie ascunsa ci dimpotriva trebuie impartasita si pacientilor pentru a intelege mai bine unde gresesc si spre a corecta aceste greseli.

3. Produs corect

Inteleg prin produs corect produsul care se pliaza perfect pe problema cutanata si care indeplineste atat conditiil stiintifice cat si etice. De ce etice? Pentru ca nu exista termen de oxidare scris pe fiolele e vitamina c. Iar daca un produs oxideaza odata aplicat pe piele, survine dezastrul atunci cand face asta zi de zi.

4. Consecventa

Este foarte important ca protocolul prescris sa fie aplicat in fiecare zi, fara exceptie. Reusita tratamentelor consta si in regularitatea cu care acestea sunt efectuate.

Intelegand logica protocolului veti intelege de ce trebuie respecta cu strictete.

ATENTIE!

Un protocol bine configurat trebuie sa arata rezultate dupa 2-3 zile nu dupa 2-3 saptamani. Daca acest lucru nu se intampla este bine sa re-analizati, re-intrebati, re-nuntati, etc.