Obisnuinta versus rezultate in ingrijirea pielii

 

Este bine cunoscut faptul ca odata ce consumatorul cumpara un produs, el va continua sa cumpere acel produs, asta pana cand produsul cumparat provoaca daune sau nu mai ajuta.

Acest rationament este defectuos pentru piele pentru faptul ca pielea are capacitate extraordinara de regenerare si in acest fel pielea isi revine chiar daca este stresata.

Fireste ca in timp, acest lucru nu mai functioneaza si odata cu timpul scade si capacitatea pielii de a raspunde la stresul cosmeticelor. Acesta este momentul cand consumatorul vrea solutii care sa fie imediat vizibile si nu intr-o saptamana.

Amintim o regula de baza: stresul cutanat extins nu poate fi redus imediat si nu se recomanda interventia in "forta", cu ingrediente avand o mai mare concentratie, pentru a nu dauna si mai mult pielii.

Tipologia consumatorilor externi este diferita fata de consumatorul local, prin faptul ca acestia vor continua sa cumpere produsele daca feedback-ul de la prieteni este bun si daca informatiile pe care le citesc despre produsul respectiv sunt bune.

Consumatorul din alte tari nu se sfieste sa comenteze despre un produs, daca acesta este ineficient si totodata sa-l schimbe, spre deosebire de consumatorul local care se multumeste cu explicatii de genul "trebuie sa-l utilizati 60 zile sa vedeti o schimbare".

Informatia pe care consumatorul extern o are despre produsele de curatare si ingrijire este cumva aceeasi cu cea pe care si consumatorul nostru o are. Deosebirea consta in calitatea tehnica a continutului publicat, care se pare ca in extern este mult mai bine filtrata, cu alte cuvinte, cine scrie despre o procedura chiar stie ce spune.

O alta deosebire majora intre consumatorii de skincare consta in timpul pe care clientul extern il aloca efectului produsului, timp care este relativ scurt. Il poti determina sa cumpere dar daca produsul se dovedeste ineficient, nu va mai cumpara a doua oara.

Logica protocolului de utilizare este mult mai importanta pentru consumatorul extern, acesta vrea sa inteleaga in linii mari, de ce produsul recomandat ii face bine si nu accepta cu usurinta un produs doar pentru ca prietena il foloseste.

Odata ce ii este explicat protocolul consumatorul extern va aplica exact regula de aplicare si nu va interveni pentru ca undeva a citit ca se face altfel.

Consumatorul extern stie sa diferentieze un produs obisnuit de ingrijire fata de un produs specific si asta pentru ca a avut la dispozitie, isi permite, sa testeze nu doar un brand, ci mai multe. Astfel el poate cu usurinta sa decida daca acel produs ii respecta pielea sau nu.

Consumatorul extern, de obicei, are incredere in recomandarile primite, pentru faptul ca acele recomandari sunt facute strict dupa o analiza a istoricului pacientului si nu "din usa".

Atunci cand recomandarea primita nu se concretizeaza in rezultate, consumatorul extern va renunta definitiv la aceasta si la produsele aferente si nu-si va cauta scuze mergand din nou pentru o noua recomandare.

Informandu-se despre toate aceste aspecte, in mod firesc ii vine mai usor sa-si creeze propria opinie despre piata cosmeticelor si sa fie mai greu de inluentat in alegerea produselor cosmetice.

Toate aceste lucruri se simt indeosebi si in media de varsta a consumatorului, pielea fiind dupa cum bine stiti scutul dintre noi si mediul extern.

Amintim inca o data faptul ca daca simtiti ca un produs nu face bine pielii, dar nici rau, asta nu inseamna ca acel produs nu face rau. Efectele folosirii produselor problema se vad in timp si nu in cativa ani.