Mamicile, pielea si copii

Citesc din ce in ce mai des pe facebook despre cum au grija parintii de pielea copiilor. Sunt uimit de pozele pe care le publica, dar explicatia vine din sirul de produse pe care parintii le aplica pielii copiilor. Nu conteaza ca au 3 luni sau 10 ani, parintii isi rezolva problemele cutanate ale copiilor, din ce in ce mai mult pe facebook.

Aici nu pot spune ca nu-i inteleg, si o fac mult mai bine, dupa ce insiruie lista de produse recomandate de dermatolog.

Nu ne dorim sa facem educatie “fortata” dar unele lucruri consideram ca merita reamintite si spune de cate ori va fi nevoie.

Trei chestiuni le consideram esentiale si le reamintim:

1. Daca alegeti sa nu va pese si sa va bateti joc de pielea dumneavoastra,  daca nu cititi si nu va documentati inainte de a aplica un produs pe piele, de ce alegeti sa faceti la fel si cu pielea copiilor pentru a va plange ca “micutii” sufera de ani de zile de dermatite, sensibilitati cutanate,…  etc. “lume, lumeeeee, ajutati-ma si pe mine!!!”

2. Problema cu pielea copiilor si adultilor, pana la urma, nu este din cauza produselor. Da, este din cauza memoriei scurte, asta in cazul cand cititi si va documentati cat de cat.

3. Faptul ca nu vedeti ceva in neregula cu pielea, dupa ce urmati tratamente si proceduri unele super costisitoare, fie ca va sunt oferite cadou si sunteti folosite drept cobai de awareness si branding, fie ca ambele plus cotidiana “fiță”, fie ca toate cele mentionate permutate, nu inseamna ca nu veti avea probleme ce vor fi intr-adevar vizibile in viitorul apropiat.

Concluzie:
Nimic nu poate salva pielea copiilor si a dumneavoastra decat propria ratiune.