Igiena nasului este la fel de importanta precum igiena dintilor sau a urechilor.

Nasul este prima bariera impotriva infectiilor, a poluarii si, daca este ingrijit asa cum trebuie, actioneaza ca un adevarat purificator al aerului pe care il respiri.

Bacteriile care traiesc si se inmultesc in interiorul nasului pot fi deosebit de periculoase, Stafilococul auriu parand sa fie cea mai amenintatoare bacterie din cavitatile nazale umane, persoanele infectate putand fi sursa multor infectii dificil de tratat, mai ales in unitatile spitalicesti.

Ce inseamna de fapt igiena nazala?

Inseamna sa iti cureti narile si mucoasa nazala, cu ajutorul unui ser fiziologic sau a apei de mare, pentru a le ajuta sa isi imbunatateasca functia de filtru. Igiena nazala contribuie la mentinerea sanatatii OLR (nas, gat si urechi), ceea ce duce la prevenirea unor afectiuni precum otite sau rinofaringite. Astfel, este bine ca de doua ori pe zi, dimineata si seara, sa iti speli fosele nazale, evitand categoric insa apa de robinet sau apele minerale.

Igiena nazala prevede:

– eliminarea regulata a secretiilor (prin aspiratia lor cu para de cauciuc la sugar si copilul mic si prin suflatul corect – pe rand, cate o nara – al nasului, la copilul mai mare si la adult);
– evitarea tragerii sau caderii secretiilor nazale in faringe;
– interzicerea aspirarii apei pe nas, pentru a preveni patrunderea ei, impreuna cu secretiile, in sinusuri si in trompele lui Eustachio (mici conducte care leaga fundul nasului si faringelui cu urechea medie);
– indepartarea urgenta a oricarui obstacol in respiratia nazala, prin prezentarea la medicul otorinolaringolog;
– evitarea traumatizarii nasului prin loviri, scarpinat sau introducerea de corpi straini (margele, boabe etc).
Ce e de facut in caz de nas infundat? In caz de raceala, simpla clatire a nasului cu un ser fiziologic poate sa fie de ajuns pentru evitarea unei infectii bacteriene secundare.

Physiomer

Este gama completa si 100% naturala pentru tratamentul si profilaxia congestiei nazale. Physiomer este lider pe piata produselor de igiena nazala in Franta, Belgia, Canada, Australia, Spania, Grecia, Corea si Liban. Produsele gamei sunt prezente in 30 de tari. Calitatile produselor Physiomer au fost dovedite prin studiul clinic realizat sub control otolaringologic si pediatric pe 390 de copii cu varste intre 6 si 10 ani, afectati de raceala sau gripa fara complicatii. Physiomer Baby ofera o metoda eficienta de eliminare a cauzelor inflamatiilor nazale si elibereaza nasucurile infundate sau cu secretii abundente. Datorita unui proces de fabricatie exclusiv, Physiomer Baby pastreaza beneficiile si bogatia in minerale si oligoelemente din apa de mare colectata din largul coastei din Saint-Malo, validand proprietatile sale calmante si de vindecare, superioare unei solutii saline simple.
Actiune:
Combinatia speciala de minerale si oligoelemente confera spray-lui Physiomer Baby proprietati antiinflamatorii si de refacere a celulelor, produs dovedit clinic a fi net superior solutiilor saline obisnuite sau altor produse bazate pe apa de mare.

Pentru uzul zilnic:

– Curata, hidrateaza și indeparteaza excesul de mucus
– Inlatura praful, alergenii, agentii poluanti și patogeni (virusurile si bacteriile)
– Protejeaza efectiv impotriva racelilor si a rinofaringitelor.

In cazul racelii sau a rinofaringitei:

– elibereaza caile nazale pentru o respiratie usoara
– Previne riscul de infectii otolaringologice (otita, bronsiolita).

Fie ca le vreti in farmacii sau fie ca le doriti pentru utilizare proprie,  le gasiti pe site-ul nostru.