Tendintele de beauty din anul acesta, 2015, nu sunt cu nimic mai speciale decat cele din anul trecut, observam acelasi interes pentru frumos dar din pacate sustinut de reclame si dezamagiri.


 
Cremele continua sa fie de doua feluri, hidratante si ... restul. Nu stim cine a fost cu ideea de crema hidratanta dar se pare ca a prins si va ramane asa: "crema hidratanta". Nu are importanta cat de comedogenica este (astupa porii) sau ce ingredinte active are si mai ales procentajul acestor ingrediente.
 
Aceste creme hidratante, se impart in mai multe categorii: anti-ageing, anti-rid, anti-orice femeile au si vor sa scape cat mai repede.
Categorisirea cremelor dupa anti-etc si nu dupa ingredienti aduce dupa sine si posibilitatea ca o crema sa fie utila sau doar cumparata.
 
Credem ca mai toate doamnele pot categorisi o crema dupa rezultate si nu dupa anti-etc. Acest lucru spune mult despre educatia ingrijirii pielii si despre minimele cunostinte despre piele si functionalitatea ei.
 
Detergentii de curatare, spume, bar-uri (sapunuri), solutii, la fel se integreaza in categorii fara a tine seama de elementele esentiale: pH-ul si agentii de curatare a pielii.
 
Se promoveaza produsele cu pH fiziologic, pH specific pielii sanatoase, dar fara a se specifica valoarea acestuia. Atunci cand intrebi, raspunsul se invarte undeva pe la 7, care si dupa parerea unor anumiti dermatologi, este valoarea corecta. Asadar ne asteptam la mai multe produse de curatare cu pH neutru sau bazic ca si cand pielea ar avea pH neutru si nu acid.
 
Serumurile, care dupa parerea noastra ar trebui sa reprezinte principalul produs atat de ingrijire cat si tratament, are o crestere usoara dar nu eficienta. Acest lucru se datoreaza pretului cat si educatiei conform careia, asa cum arata acum 20 ani, e mai bine o crema decat un serum - lucru complet fals.
 
Au aparut noi companii ce vor sa intre pe piata cosmeceuticelor si nu dermocosmeticelor asa ca asteptam cu interes sa vedem ce si cat de solide vor fi produsele pe care or sa le aduca pe piete.
 
Un fapt trist, este ca produsele de makeup ajung sa fie substituite produselor de ingrijire, fapt ce ne duce cu gandul doar la un deodorantul aplicat peste transpiratie.
 
Stiinta curatarii si ingrijirii pielii tinde sa fie inlocuita cu empirismul de calitate proasta si fireste cu produse zero-calitative, ce au stat la dezvoltarea acestui sistem de propagare nefast.
 
Nelinistitor este ca unele companii incep sa opreasca lupta impotriva acestor curente si se aliniaza pe pozitii ce doar vand. Fireste ca nu le putem acuza, ofera fix ce se doreste: nimic pe un pret piparat.
 
Din punct de vedere al comentariilor pe bloguri, emisiuni specifice, s.a.m.d. observam aceeasi tendinta de inlocuire a stiintei. Credem ca in vitorul apropiat daca o sa aveti o problema reala a pielii nu veti mai avea produse care sa va reabiliteze pielea si sa va salveze.
 
Cum doar aprox. 5% din populatie poate intelege si aprecia, rolul fundamental al stiintei in sanatatea si frumusetea pielii este de inteles tendintele companiilor producatoare de produse cosmetice de a se alinia la competitia de produs bani in dauna pielii dvs.
 
Trecand cu vederea toate aceste aspecte si fiind interesati din ce in ce mai putin de aceste lucruri nu facem decat sa condamnam generatiile viitoare la cancere si alte boli incurabile ale pielii.
 
In cele din urma va rog sa va dati raspunsul la urmatoarea intrebare:
Atunci cand va doare capul in mod repetat si destul de rau, de ce nu va legati un batic cu ierburi in jurul lui in loc sa va repeziti sa faceti o programare pentru un RMN?