Pentru clientii nostri nu este o noutate acest lucru, retinolul fiind singurul atu anti ageing.

Fireste ca fiecare are dreptul la opinie, la judecata, la replica in cele din urma. Dar in aceeasi masura fiecare ar trebuie sa se informeze si apoi sa emita judecati. Si aici nu exclud pe nimeni, fie ei dermatologi, makeup artisti, cosmeticieni, clienti.

Educatia implica si invatare, nu doar dorinta de a parea educati, stilati, importanti, etc. Dupa cum ati putut observa nu afirmam ca e bine sa folositi cutare pentru ca ... nu e rau si de aceea e .. bine.

Am prezentat argumente bine formulate si structurate atunci cand am indraznit sa recomandam produse specifice problemelor pielii. Si asta nu pentru ca ducem lipsa de imaginatie ci pentru ca orice judeata trebuie asumata inainte de a fi impartasita.

--

Continuam cu articolul in engleza si cu traducerea google.


BACKGROUND: Retinol, a precursor of retinoic acid, has great potentials as a topical anti-aging molecule; however, only a handful of clinical investigations have been published to date. Objective: This study aimed to assess the efficacy and safety of 0.1% stabilized retinol on photodamaged skin during a one-year treatment.
METHODS: The investigation included two 52-week, double-blind, vehicle-controlled studies. In the main study, 62 subjects applied either a stabilized retinol formulation or its vehicle to the full face. A second exploratory study evaluated histological/histochemical markers in 12 subjects after 52 weeks of either retinol or vehicle use on contralateral dorsal forearms.
RESULTS: The retinol group showed significant photodamage improvement over vehicle at all timepoints during the study. After 52 weeks, retinol had improved crow’s feet fine lines by 44%, and mottled pigmentation by 84%, with over 50% of subjects showing +2 grades of improvement in many parameters. Additionally, at week 52, histochemical data confirmed the clinical results, showing increased expression of type I procollagen, hyaluronan, and Ki67 as compared to vehicle
CONCLUSION: This study confirms that a stabilized retinol (0.1%) formulation can significantly improve the signs of photoaging, and improvements in photodamage continue with prolonged use.
J Drugs Dermatol. 2015;14(3):271-276.

CONTEXT: Retinolul, un precursor de acid retinoic, are potențial mare ca o moleculă topic anti-imbatranire; Cu toate acestea, doar o mână de investigații clinice au fost publicate până în prezent. Obiectiv: Acest studiu urmareste pentru a evalua eficacitatea și siguranța 0,1% stabilizat retinol pe piele photodamaged în timpul unui tratament de un an.
METODE: Ancheta a inclus doua, dublu-orb, controlat de vehicule de 52 de săptămâni. In studiul principal, 62 subiecți aplicate fie o formulare retinol stabilizat sau vehicul de a feței completă. Un al doilea studiu de cercetare a evaluat histologice / markeri histochimice în 12 subiecți, după 52 de săptămâni de retinol, fie sau utilizarea vehiculelor din antebrate dorsale contralateral.
REZULTATE: Grupul retinol arătat o îmbunătățire semnificativă photodamage asupra autovehiculului în toate momentele în timpul studiului. După 52 săptămâni, retinol a imbunatatit cioara picioarele lui liniilor fine cu 44%, și pigmentare pestriț cu 84%, cu mai mult de 50% dintre subiecții care prezintă două categorii de ameliorare în multe parametri. In plus, în săptămâna 52, datele histochimice confirmat rezultatele clinice, care arată o expresie crescută de tip I procolagenului, hialuronan, și Ki67 comparativ cu vehicul
CONCLUZII: Acest studiu confirma faptul ca o formulare retinol stabilizat (0,1%) poate imbunatati in mod semnificativ semnele de photoaging, și îmbunătățiri în photodamage continua cu utilizare îndelungată.