Imi pare natural ca in prognoza pe  2015 sa incep prin ce consider ca 2014 a oferit. Dupa cum vedeti si foto, doamna este tanara si foarte nelinistita sa afle.

~~ 2014 ~~

2014 nu s-a impus deloc cu produse care intr-adevar sa faca o schimbare in ingrijirea pielii. Constant spre descrestere a numarului de doamne si domnisoare care considera spalarea o curatare, si este in crestere numarul celor care considera ca pH-ul normal al pielii este neutru.

Nu avem jucatori noi pe piata, exista un amalgam de noi cu vechi, amalgam ce se simte si in politicile producatorilor, vedem asta din calitatea produselor – din ce in ce mai slaba.

Educatia ingrijirii pielii este de la slab la foarte slab, nu-i de mirare. Daca era precara intr-o situatie economica cat de cat in regula, in conditiile 2015 cand aproape toti se gandesc doar cum sa vanda, nu vad cum se poate creste nivelul educational.

Producatorii stiu ca cel mai important atu pe care-l au in fata clientilor este obisnuinta acestora de a cumpara. Aceasta obisnuinta de obicei omoara orice lucruri bune pe care, la vremuri trecute, le-am deprins despre ingrijirea pielii.

Aceeasi lipsa de informatii o regasim si unele dintre persoanele care prin meseria ce si-au ales ar trebui sa actioneze dar din pacate nu stiu, sau nu-si doresc.

~~ 2015 ~~

Nu ma astept la mari schimbari in 2015 si spun asta pentru ca fara o educatie in ingrijirea pielii, fara a intelege concepte de baza, nu putem alege si nici recomanda un tratament adecvat care intr-adevar sa dea rezultate.

Invazia de produse care contin extracte de tot felul dar mai putin elementele de baza si anume: antioxidanti, vitamina a si acid hialuronic, nu fac altceva decat sa mentina o stare de sanatate instabila a pielii si nicidecum o ingrijire temeinica si de calitate.

Se va mentine astfel starea de informare “la nevoie” adica doar atunci cand apar probleme reale si nu cat timp pielea este sub stres dar  fara efecte vizibile.

Va dau aici un exemplu banal si anume ascunderea acneei cu fond de ten, lucru ce agraveaza si mai mult ducand la complicatii pe termen lung. Dar atata vreme cat aceste complicatii nu exista, totul este “sub control”.

O problema sesizata in 2014 este folosirea produselor cu pH bazic si neutru pe pielea bebelusilor si copiilor. Acestor persoane le dau acelasi sfat: apa de la chiuveta si produse de spare cu pH acid (~ 5.3 – 5.8) si NIMIC ALTCEVA.

Acelasi lucru la fel de valabil si pentru fata dvs. Nu aveti idee cati bani investiti ca sa faceti RAU pielii dvs!

Nu pot decat sa sper ca la un moment dat vor fi mai multe dintre dvs care vor fi interesate de protocolul corect al curatarii si ingrijirii pielii si nu vor suna doar atunci cand recomandarile si produsele pe care le-au folosit nu doar ca nu au avut rezultate dar au facut rau pielii.

 

Piele sanatoasa si un 2015 sanatos!